Araç Yıkanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Araçlarımızın kaportasını temizlerken, mutlaka araçlar için özel üretilmiş olan ve bu işe yönelik üretilmiş ürünleri tercih etmelisiniz. Bulaşık deterjanı el sabunu gibi kimyasal temizleyiciler, aracın boyasına zarar verebilmektedir. Yine temizleme işlemi yapılırken kullanılan silme ve yıkama yardımcıları da bir o kadar önemlidir. Sert ve pürüzlü sünger yada benzeri malzemeler, aracımızın dış kaplamasında küçük çizikler oluşturarak uzun vade de paslanmalara sebebiyet verebilmektedir.
Aracımızı yıkarken yıkama işlemini bölge bölge gerçekleştirmeliyiz. Yani hangi bölgeyi ilk olarak yıkacaksak o bölgeyi ıslatmalı ve köpüklemeliyiz. Tüm aracı aynı anda köpüklemek yanlış bir harekettir çünkü aracın heryerinin aynı anda yıkanması zaman alacaktır. Geçen bu süre zarfında ise köpükler kuruyarak kaplamaya ve boyaya zarar verebilmektedir. Aracınızdaki tüm köpüğün ve yıkama malzemelerin tamamıyla gitmesi için aracımızı yıkamaya tepesinden başlamalıyız. Aracımızı yıkarken fırça kullanmak yerine, daha yumuşak sünger kullanabiliriz. Süngeri kullanırken bastırmamak ve dairesel hareketlerle sürmek akıllıca bir hareket olacaktır.
Cila uygulamasını ise aracın dışı tamamen kuruduktan sonra yapabiliriz. Yılda iki kez yapılan bu cila işlemleri, aracınızın parlak bir görünüme kavuşmasını sağlarken aynı zamanda boyanızı da korur. Cila işlemi mutlaka temizliği yapılmış bir araca dairesel hareketlerle yapılmalıdır. İlk cilanızda istediğiniz verimi alamazsanız, ikinci bir kat cila işlemi daha uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda aracın dış kaplamasına pasta işlemi de uygulanabilmektedir ancak bu işlemin sık sık yapılması boyada incelmeye neden olur.
Bir önceki yazımız olan Araçlarda Radyatör Havası Nasıl ve Neden Alınır ? başlıklı makalemizde Araçlarda Radyatör Bakımı, Araçların Radyatör Bakımları Nasıl Yapılır ve Radyatör Sorunu Nasıl Çözülür hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.